Lastefond kutsub üles tegema laste ravi toetuseks heategevusliku jõulukingi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärsti vald ja lastefond toetasid kokku 2915 euroga kolmekuuse Margi Inglismaale ravi saama minekut.
Pärsti vald ja lastefond toetasid kokku 2915 euroga kolmekuuse Margi Inglismaale ravi saama minekut. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond kutsub häid inimesi ja ettevõtteid üles loobuma tarbetute jõulukingituste tegemisest ning selle asemel annetuse või heategevusliku toote ostuga toetama Eesti laste ravitingimuste parandamist.

 

Lastefond on üle-eestiline lastehaigla juures tegutsev heategevusorganisatsioon, mis on 18 tegevusaasta jooksul toetanud annetajate abiga haiglatele seadmete soetamist, arstide ja teiste erispetsialistide täiendkoolitusi ning tuhandeid eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid. Käesoleva aasta jooksul on fondist lapse ravi või hooldusega seotud kulutusteks abi saanud 13 maakonnas elavad pered, vaid Läänemaalt ja Hiiumaalt pole abivajadusega fondi poole veel pöördutud.

Lastefondi vahendusel on võimalik toetada sihtotstarbelise annetusega südamelähedast toetusprojekti, mille puhul fond samasuguse abivajadusega peredele abikäe ulatab, mõnda kindlat abi saavat last või teha üldannetuse.

Kõik lastefondi toetusprojektid on kirjas fondi kodulehel. Koos annetusega on võimalik soetada ka heategevuslikku e-jõulukaarti või kinkekirja, mis annab saajale teada, et talle on kingitud üle Eesti haigeid lapsi abistav heategu. Lastefondi töötajad on hea meelega valmis üles astuma ka jõulupidudel või annetajatega isiklikult kohtuma, et tänada ning tutvustada lastefondi tegevust ja missiooni lähemalt.

Lisaks saab fondi kaudu abivajajaid aidata, soetades heategevusliku jõulukaardi. Lastefondi strateegiajuht Küllike Hein ütles, et heategevuslike jõulukaartide müügi tava ulatub lastefondi algusaastatesse. “Esialgu palusime kaardile pilte joonistada kunstikooli lastel. Viimased aastad oleme koostööd teinud tuntud kunstnikega ja sel aastal osutus valituks kunstnik Kamille Saabre, kes illustreeris oma käekirjaga lastefondi heategevusliku jõulukaardi,” selgitas Hein.

Hein sõnas, et heategevuslikud jõulukaardid on suurepärane võimalus ühendada hea kasulikuga ehk kui inimene armastab jõulude puhul lähedasi kaartidega üllatada või ettevõte juba niigi koostööpartneritele kaarte saadab, siis võiksid need olla heategevuslikud.

Hein sõnas, et heategevuslikud jõulukaardid on suurepärane võimalus ühendada hea kasulikuga ehk kui inimene armastab jõulude puhul lähedasi kaartidega üllatada või ettevõte juba niigi koostööpartneritele kaarte saadab, siis võiksid need olla heategevuslikud. “Tänavune jõulukaart maksab kaks eurot ning valmistamiskulu sellest on 10 protsenti, mis tähendab, et kaardi heategevuslik väärtus on 90 protsenti maksumusest,” selgitas ta. “Lisaks on meil sel aastal hulk heategevuslikke praktilisi ja maitsvaid jõulutooteid, millega saab tutvuda lastefondi heategevustoodete e-poes,” kutsus Hein üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles