Sakslastest abielupaar sai Järvamaa rabas maandunud pulmakaardi kätte

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Novembri keskpaik oli Koeru jahtkonna jahimehele Rene Järvmägile ootamatuid avastusi täis. Ta leidis kaardi, mille olid Saksamaalt teele saatnud arvatavasti pulmapeolised.

Järvmägi müttas jahi käigus ringi Järvamaa piirialal, Järva vallas Kanamatsi rabas. «Mingil hetkel lidusid koerad ees ära ja ma hakkasin GPSi järgi vaatama, kuidas rabast kõige otsemat teed pidi välja saaksin,» meenutas ta. «Liigun, kuni näen, et mu ees on mingi valge asi. Naljaga pooleks võib öelda, et kui sellises kohas midagi valget näed, siis ilmselt on keegi käinud seal häda tegemas.» WC-paberiga siiski tegemist ei olnud. Oli hoopis peaaegu tühi õhupall ja nööriga selle külge seotud paberkaart. Tavaline kaart, ilma kaitsekoti või -kileta.

Rene Järvmägi pakkus, et arvatavasti on kaart teele lennutatud pulmapeo käigus. Kaardi ühel küljel on palve saata see saatjatele tagasi, lisades leiukoha ja -kuupäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles