Kali Briisile saab Hooandjas hoogu anda

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kali Briisil on valmimas viies täispikk stuudioalbum nimega ‘’Cloudy With A Chance Of Briis’’. Seda protsessi saab toetada Hooandjas.

 

“Cloudy With A Chance of Briis” räägib Kali Briisile omaselt sarkastilise loo. Sellel plaadil lahatakse tänapäeva nutipõlvkonna tagasilööke füüsilise kontakti vähenemisest kuni vaimsete glitchideni välja. Sarnaselt plaadi pealkirjale, antakse ümber nurga lootust, et olukord on pilves selgimistega, kuid selleks tuleb esmalt eristada halli erinevaid varjundeid.

Helipildilt ja loomult on plaat väga sarnane aastate tagusele “Moon Ghost” (2012) albumile, mis pakatab elektrist, ärevusest ning on sündinud iseendaga dialoogis olemise tulemusena. Erinevalt eelmisest "Let's Play Love" (2016) albumist, mis oli tehtud live-bändiga, lähtutakse viiendal albumil peamiselt ühe mehe visioonist, pakkudes kuulajale kogemust, mis on Kali Briisile olnud läbi aegade kõige omasem. Sarkastilisust, mis püüdleb kikivarvul lihtsuse ja naiivsuse poole, kuid teisest küljest segab jälgi vanade heade draivitud basside ja ärevate süntesaatoritega.

Lihtsas keeles - “Cloudy With A Chance Of Briis” albumi peapiloodiks on taas robothingega Mr Briis ehk Alan Olonen ning kaaspilootidena lendavad kaasa head sõbrad Laura Junson ja Erko Niit. Seega värske album viib kuulajad ühest küljest ajas tagasi, kuid särab eredamalt kui kunagi varem, sest plaadile on elu andnud kolmik, keda ühendab dekaadi pikkune sõprus.

Sarnaselt plaadi pealkirjale, antakse ümber nurga lootust, et olukord on pilves selgimistega, kuid selleks tuleb esmalt eristada halli erinevaid varjundeid.

Albumi esmakuulamine on 4. detsembril pealinnas Erinevate Tubade Klubis. Tegemist on kutsetega üritusega, küll on sinna oodatud kõik Kali Briisile Hooandjas hoogu andnud inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles