Paide gümnaasiumis toimus töövarjupäev

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.paide.ee.

Uues Paide Gümnaasiumis toimus 29. novembril esmakordselt ülekooliline töövarjupäev. 

Valitud elukutsed varieerusid seinast seina  - poliitikutest loomaarstideni välja. Õpilastele, kes endale selleks päevaks varjutatavat ei leidnud, korraldati töötube.

Paide Gümnaasiumi noorsootöö koordinaator Kätlin Merisalu kirjeldab töövarjupäeva järgmiselt: "Töövarjupäev annab võimaluse õpilastel tutvuda erinevate elukutsetega. Pole oluline, kas sellega ka tulevikus tegeletakse, peamine on kogemus."

Loe lisaks siit!

Riigikogust meelelahutuseni - Paide Gümnaasiumis toimus töö- ja tudengivarjupäev

Neljapäeval, 29. novembril toimus uues Paide Gümnaasiumis esmakordselt ülekooliline töö- ja tudengivarjupäev. Kõikidel õpilastel oli võimalus valida end huvitav eriala ning sellega lähemalt tutvust teha. Valitud elukutsed varieerusid seinast seina – poliitikutest loomaarstideni välja. Nendele õpilastele, kes selleks päevaks varjutatavat ei leidnud, korraldati Paide asutuste ning ettevõtete poolt töötube linnasiseselt. Väljaspool Paidet ja Järvamaad pakkus noortele suuresti huvi teletöö ning politsei ja õpetaja/treeneri amet.

Töö- ja tudengivarjuks õnnestus sel aastal saada 125 Paide Gümnaasiumi õpilasel. Töötubadest võttis osa üle 50 õpilase, kuid oli ka neid noori, kes jõudsid mõlemat - olla varjuks ning kaasa lüüa ka Paide asutuste ja inimeste poolt korraldatud tegemistes. Töötube oli kokku 11, millest õpilane oli kohustatud osa võtma kolmest. Näiteks käidi töötubade raames tutvumas teatritöö tegemistega Paide teatri projektijuhi Harri Ausmaa juhendamisel ning Paide Politseijaoskonnas tegi ringkäiku noortele piirkonnavanem Priit Söörd. Fotograafiahuvilistele avas stuudiofoto telgitaguseid fotograaf Katrin Merisalu. Suur aitäh koostöö eest ka teistele töötubade läbiviijatele, kelleks olid Marita Kutsar, Maarit Nõmm, Kersti Viilup, Priit Värk, Ilmar Koppel, Tiit Reinberg, Andry Krass ja Argo Bachfeldt.

Fotograafi varjutanud Paide Gümnaasiumi Tertia õpilane Kairi Eigla jagab emotsioone: “Mina käisin varjutamas stuudiofotograafi Tallinnas. Tegemist oli erastuudioga, kus sain jälgida ühte kolmetunnist fotosessiooni. Sain aimu moefotograafi tööpäevast ning sellest, kuidas tulevikus sel alal läbi lüüa. Antud päev oli mulle väga kasulik ja põnev just seetõttu, et olen ka ise mõelnud moefotograafi ametile ning töövarjupäev andis mulle selles kinnitust. ”

Paide Gümnaasiumi noorsootöö koordinaator Kätlin Merisalu selgitab aga töö- ning tudengivarjupäeva olulisust järgmiselt: “Ma leian, et sellised ettevõtmised on õpilaste jaoks põnevad ning avardavad silmaringi. Samuti kergendavad need karjäärivalikuid, sest võimaldavad süvitsi ühe päeva jooksul tutvuda ühe ameti või erialaga, mis pakub õpilasele huvi. Oluline on saadud kogemust analüüsida, sest see aitab mõista päeva jooksul õpitut ning hiljem jagada seda ka teistega.”

Esimest töö- ja tudengivarjupäeva võib lugeda kordaläinuks tänu õpilaste aktiivsele osavõtule. Noored on julged varjutama uusi ning väljakutsuvaid ameteid nii Paides, Järvamaal kui üle kogu Eesti. Õpilased loodavad, et taolisi päevi korraldatakse ka tulevikus.

Kelly Rihe, Tertia1 õpperühma õpilane

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles