Muusikakooli õpilane osales Ameerika Ühendriikides rahvusvahelisel klaverikonkursil

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Palling
Maria Palling Foto: Klaveriloomad

Türi Muusikakooli õpetaja Anne Toome klaveriklassi õpilane Maria Palling osales Ameerika Ühendriikides rahvusvahelisel klaverikonkursil „United States Classical International Piano Competition 2018“.

 

Türi Muusikakooli direktor Silja Aavik andis teada, et konkurss toimus neljas vanuserühmas – kuni 9-aastased, 10-14-aastased, 15-18-aastased ja 19-aastased ja vanemad.

Maria osales kuni 9-aastaste vanuserühmas, kus tuli ette valmistada kuni 5-minutiline kava.

Konkursi esimene voor oli videovoor ja salvestused tuli saata konkursi korraldajatele septembrikuu teiseks pooleks. Maria esitused salvestas Türi Muusikakooli õpetaja Valdo Preema. Tänaseks on žürii oma otsused teinud ja parimad välja valinud. I-III koha pälvinud esinesid finalistide lõppkontserdil New York’i Carnegie Hall’i Weill Recital Hall’i saalis novembrikuu lõpus.

Korraldajate sõnul oli konkurss erakordselt kõrgetasemeline ja osalejaid üheksast riigist. Maria Palling tunnistati aukirja vääriliseks ja tema õpetaja Anne Toomele anti välja diplom kõrgetasemeliste saavutuste eest muusika õpetamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles