Suvelavastuse piletid tulid müüki

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargamäe
Vargamäe Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide Teatri mastaapse vabaõhulavastuse „EESTI JUMALAD“ piletid on nüüd müügil. 

25. juulil esietenduva lavastuse loovad koos Paide Teatri boybandiga mitmed külalised. Kaheteistkümnel juuli- ja augustikuu õhtul saab Vargamäel kokku ligi 25 liikmeline trupp, kes hõikab kokku EESTI JUMALAD. 
 „EESTI JUMALATE“ piletid on müügil nii Piletilevis kui Piletimaailmas ning kuni 1. juunini on võimalik pileteid soetada eelmüügi hinnaga. Säragu päike või sadagu pussnuge – Eesti jumalad kohtuvad eestlastega kaheteistkümnel suveõhtul 25. juulist kuni 18. augustini. Istekohti on igale etendusele vaid 400. 
Paide Teatri trupp – Jan Teevet, Kirill Havanski, Joosep Uus, Johannes Sepping, Ursel Tilk – on suvise suurlavastuse tarvis endale kõikjalt Eesti teatrist abiväge kutsunud. „EESTI JUMALAID“ asuvad koos PAIDE TEATRIGA looma näitlejannad Maarja Mitt, Ilo-Ann Saarepera (Ugala) ning Eesti teatri ainus tõeline vürst Peeter Volkonski.  Lavastuse kunstnik on Kairi Mändla, kelle tööde hulka kuuluvad näiteks selle hooaja teleekraanide nael „PANK“ ning auhinnatud lavastus „Paradiis“ (Lauri Lagle, Von Krahli Teater). Nimetatutega koos asuvad rabaveerel EESTI JUMALAID otsima paarkümmend noort Paide Teatri stuudiost ning Viimsi kooliteatrist EKSPERIMENT. 
Paide Teater on siiralt õnnelik, et on leidnud palju toetajaid, kes lavastusele hoogu annavad. Suurtoetajaks on samuti Paidest pärit ehitusettevõte Haart Ehitus OÜ, kes aitab kõike vajaminevat transportida ja valmis ehitada. Suur osa toetusest tuleb ka Paide Muusika- ja Teatrimaja Tooliklubilt, kuhu kuulub 47 ettevõtet ja eraisikut. Kõige värskemaid ja põnevamaid lugusid lavastuse kohta saab lugeda Paide Teatri meediapartneri Järva Teataja lehekülgedelt.
Eesti värskeim teater toob oma avahooaja lõpus välja 2019. aasta suve suurlavastuse. 
Lavastust mängitakse Eesti kultuuri- ja kirjandusmälu pühapaigas Vargamäel, mis loomulikult tähendab, et mõtteid ja tekste laenatakse ka A. H. Tammsaarelt. Lavastuse tutvustuses lubab teater rääkida eestlasest ja eestlusest: „Lavastus on Paide Teatri aplaus 101aastasele Eestile ja eestlasele, kes siin juba tuhandeid aastaid kive ja kartuleid on korjanud. „EESTI JUMALAD“ on vaatemänguline pilguheit peeglisse, kust vaatab vastu eestlane ühes oma jumalatega.“ (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles