Retrovõrkpall tõi Paidesse maikade ja peapaeltega sportlased

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lustakas 200pealine võrkpalliseltskond keeras täna Paides aja tagasi. Firmaspordiüritusena viiendat korda toimuv Nostalgiaturniir tõi platsile villastes dressides, maikades, triibulistes spordipükstes ja peapaelu kandvad spordiharrastajad, kes mängisid võrkpalli nõukogudeaegsete reeglite järgi.

Nostalgiaturniiri eestvedaja Indrek Raig ütles, et osa võistkondi tuleb aja tagasi keeramisega kenasti kaasa. «Tean mehi, kes novembri algusest saati kasvatavad vuntse, habemeid ja bakenbarde, et turniiril tõetruud välja näha,» lausus ta.

Raig märkis, et osa võistkondi laseb isegi võistlusvormi teha ajaloohõngulise, kuid mõned otsivad lihtsalt vanemate kapinurgast või retropoodidest vanad spordiriided ja aksessuaarid välja.

Samas on väljanägemisest tähtsam siiski sportlik pool, sest Nostalgiaturniiri võitu on tänavu jahtimas 24 võistkonda, kus platsil on korraga neli meest ja kaks naist.

Raig selgitas, et mängud on kahegeimilised ning käivad üheksa punktini. Konks on asja juures aga see, et mängida tuleb vanade võrkpallireeglite järgi, mis tähendab, et punkte saab üksnes oma meeskonna servist. See venitab mängud pikemaks. Samuti on mängupalliks vanad valged gala pallid, mis tänapäevaste sini-kollaste pallidega võrreldes on libedamad, kõvemad ja veidi raskemad.

Ehkki tegemist on üle-eestilise ettevõtetevahelise võistlusega, kohtas erinevate firmade ridades ka mitmeid Järvamaalt pärit võrkpallureid. Nii näiteks mängis mullu turniiri võitnud Tallinna lennujaama võistkonnas Inga Mattiesen, eelmise aasta teise koha võistkonnas Säde Mati Ende, Eesti telefoni esinduses Rait Pihlik, Avalance Laoratory võistkonnas Katre Vahtra, Sisejulgeoleku võistkonnas Vahur Vahemets ning Põltsamaa Meierei võistkonnas Siim Kallakmaa.

Mänge peeti kolmes võimlas kokku viiel väljakul. Lisaks E-Piima spordihallile, kus oli kasutuses kolm mänguplatsi olid võistlused ka Tarbja ja Paide linnavõimlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles