Esimesed kalamehed on jääl

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugeja foto

Täna ennelõunal oli Tarbja tehisjärvel õngitsemas kümmekond kalameest. 

Kuigi kalameeste sõnul on seal jää juba piisavalt paks, et inimest kanda, siis päästjate arvates on jääle veel vara minna. 
Kolmapäeval piiras Lõuna prefektuur inimeste liikumist Peipsi järvistul. 
Inimelude kaitseks on Lõuna prefektuuri teeninduspiirkonnas Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve ning Pattina, Vaniku, Pabra ja Kriiva järve jääle nii jalgsi kui ka mootorsõidukitega minek piiratud.
«Praegune jääkate on veel liiga nõrk, et inimest kanda, kuid näha on, et uljamad kalastajad sellest end heidutada ei lase. Inimeste elu kaitseks seamegi nõrgale jääle mineku keelu,» selgitas Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits. Tema sõnul teevad piirivalvurid pidevalt jääluuret ning annavad aegsasti teada, kui piiriveekogudele tekib püsiv inimest kandev jääkate. 
Ernits lisas, et ohutu jääleminek on tagatud alles siis, kui veekogule tekkinud jää paksus on ühtlaselt 7–10 sentimeetrit. «See, et mõnes üksikus kohas kalda ääres võib jää juba inimest kanda, ei tähenda, et samm või paar edasi oleks jääl ohutu viibida.» (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles