Aasta viimasel päeval läheb Paides tantsuks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnikese kestnud laupäevane ühistantsimine oli kolmepäevase tantsupeo hoogne tippsündmus.
Tunnikese kestnud laupäevane ühistantsimine oli kolmepäevase tantsupeo hoogne tippsündmus. Foto: Marko Saarm / Sakala

31. detsembril tantsitakse juubeliaasta lõppemise puhul Eesti linnaväljakutel EV100 algatuse „Eesti tantsib“ viimane ühistants. „Eesti tantsib“ ühestantsimine tuleb 16 linnas, sealhulgas ka Paides, kus linnaväljakutele oodatakse tantsima tuhandeid inimesi.

„Algatus „Eesti tantsib“ on läbi juubeliaasta ühendanud tuhandeid inimesi ja toonud puhast rõõmu veel rohkematelegi,“ ütles EV100 programmijuht Maarja-Liisa Soe. „Aasta viimasel päeval võtame kingituse „Eesti tantsib“ kokku suure ühestantsimisega Eesti linnaväljakutel.“

Avalik „Eesti tantsib“ ühestantsimine algab 31. detsembril kell 15 samal ajal 16 linnaväljakul üle Eesti: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Rakveres, Viljandis, Jõhvis, Jõgeval, Paides, Kuressaares, Kärdlas, Võrus, Valgas, Põlvas, Raplas ja Haapsalus. Kell 14 õpetatakse linnaväljakutel  tantsusamme kõigile huvilistele.

 „Ühestantsimisega on juba kaasas üle seitsmesaja tantsusõbra, kes ootavad juubeliaasta viimasel päeval kõiki Eesti linnaväljakutele kaasa lööma,“ ütles „Eesti tantsib“ eestvedaja Raido Bergstein Eesti Tantsuagentuurist. „Tantsusammud on kerged ja kõigile võimetekohased, seega tasub julgesti osaleda. Lisaks on kaasatud tantsuõpetajaid  maakondadest, kes kogu ettevõtmist toetavad, et innustada kõiki ühestantsimises osalema. Aasta viimasel päeval kell 14 õpitakse üheskoos ära tants, mida juba tunni pärast üle Eesti ühiselt tantsida saab,” ütles Bergstein.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta www.EV100.ee.

Ühistantsuks on kokku pandud „Eesti tantsib“ neli  tantsustiili: ballett, showtants kaasaegne ja eesti tants, mille koreograafid on Teet Kask, Argo Liik, Külli Roosna ja Kenneth Flak ning Liisa Laine.

Algatus „Eesti tantsib“ jätkab Soome 100. aastapäeva tähistamiseks ellu kutsutud aktsioon „Koko Suomi tanssii", mis anti juubelikingitusena üle Eestile. Juubeliaastal on valminud üle saja „Eesti tantsib“ tantsu, mille leiab veebilehelt.

Algatust „Eesti tantsib“ veavad Eesti Tantsuagentuur ja Eesti Rahvusringhääling koos EV100 korraldusmeeskonnaga.

Eesti Tantsuagentuur on asutatud 1998. aastal noorte koreograafide ja tantsijate eestvedamisel Eesti tantsuelu koordineerimiseks ja arendamiseks, loome- ja töövõimaluste pakkumiseks tantsijatele ja koreograafidele. www.tantsuagentuur.ee

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles