Paides valmiv toode sai kvaliteedimärgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Durumjuuretisega nisuleib.
Durumjuuretisega nisuleib. Foto: Eesti Pagar

Eesti Pagari uus toode sai pääsukesemärgi Tunnustatud Eesti Maitse konkursil, kus märgiti ära uued kodumaised ja kõrge kvaliteediga tooted.

Tunnustatud Eesti Maitse ehk pääsukesemärk antakse toodetele, mille põhitooraine on sajaprotsendiliselt eestimaine ning mis läbib edukalt hindamise Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojas. Seekordsel hindamisel sai pääsukesemärgi kandmise õiguse 15 toodet.

Tunnustatud toodete seas oli Eesti Pagari durumjuuretisega nisuleib. Tegu on traditsioonilise juuretisega kergitatud pagaritootega, mis on küpsetatud lisamata teragi suhkrut.

Lisaks said pääsukesemärgi kandmise õiguse Eesti Pagari tütarfirma Cristella VT kolm toodet: vaarika-kohupiimakook, peekoni-munapirukas ja mustsõstra-toorjuustukook.

Toidutooteid toiduainetööstuste, teadusasutuste ja -laborite erialaspetsialistidest koosnevad ekspertkomisjonid.Toodete hindamine toimus objektiivsete kriteeriumide alusel ja ekspertide isiklikud maitse-eelistused arvesse ei läinud.

Objektiivsuse tagamiseks hindasid eksperdid tooteid anonüümselt, ilma et nad teaksid konkreetse toote valmistajat ja kaubamärki.

Möödunud nädalal toimus ka pääsukesemärki kandvate toodete pisteline kvaliteedi järelhindamine, kus 22 ettevõtte 58 toodet. Enamus toodetest said hindamisel positiivsed hinded ja õiguse jätkata pääsukesemärgi kandmist, kuid neljale ettevõttele saadetakse tagasiside ja tähtaeg puuduste kõrvaldamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles