Väätsa vaateaknad panevad aleviku särama

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul avati Väätsal rahvamaja vaateakende väljanäitus, mis ei jäta külmaks küll kedagi. Midagi nii ägedat annab välja mõelda ning teoks teha.

Ettevõtmise eestvedajaks olev Lauri Läänemets nentis, et seekord sai kaunistatud 30 rahvamaja akent nii hoone esi- kui tagaküljel. «Mullu alustasime kuue aknaga ja juba needki said piisavalt tähelepanu,» sõnas ta.

Seekordne väljapanek toob Läänemetsa sõnul loodetavasti Väätsale rohkem uudistajaid. «Meie mõte ongi see, et Väätsa vaateakendest saaks talvisel ajal omanäoline turismiatraktsioon. Kui juba tullakse, siis külastatakse ka ehk jalgrattamuuseumi ja minnakse kohvikusse,» sõnas ta.

Väätsa rahvamaja kultuuritöö spetsialist Rait Pilipenko ütles, et suur osa vaateakendest on tänavu ka liikuma pandud. «Selles osas tuli meile appi MTÜ Spark Makerlab. Nad varustasid atraktsioonid mootoritega, mille abil esemed akendel liikuma panna,» lausus ta.

Pilipenko sõnul lõi akende loomises kaasa kogu Väätsa kogukond. «Inimesed tulid õhinal asjaga kaasa ning viimane nädal enne avamist oli rahavamajas kogu aeg palju rahvast, kes kõik ühise eesmärgi nimel pingutasid,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles