Türi koolis enam kell ei helise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi ühisgümnaasium loobus koolikellast.
Türi ühisgümnaasium loobus koolikellast. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui seni kasutas Türi ühisgümnaasium koolikella vaid tunni algusest märku andmiseks, siis esmaspäevast alates enam õpilased kellale loota ei saa.

Õpilasesinduse ettepanekul alustas kool kellavaba aega, mis kestab esialgu kuni talvevaheajani.

Türi ühisgümnaasiumi õpilasesinduse asepresident Kristjan Puusepp ütles, et helina kaotamisega tahetakse õpilastes tekitada suuremat vastutustunnet ning õpetada neid paremini oma aega plaanima. «Ettevõtliku kooli standardid rõhutavad seda, et õpilane peab koolist kaasa võtma võimalikult palju elulisi oskusi ning koolikella kaotamine aitab sellele kindlasti kaasa,» sõnas ta.

Türi ühisgümnaasiumi direktori Anneli Eesmaa sõnul on kellast loobumine hästi vastu võetud ning tunni algul koridoridesse uitama jäänud õpilasi naljalt vastu ei jaluta. «Kardeti, et tundidesse hakatakse hiljaks jääma, aga tegelikult ei jää keegi tundi hiljaks,» ütles ta.

Eksperiment kestab esialgu kuu aega, aga kui asi tõesti toimib, siis võiks Eesmaa arvates koolikellast täiesti loobuda. «See aitab anda õpilastele parema ajatunnetuse,» sõnas ta.

Kristjan Puusepp lisas, et õpilasesindus on tänulik kooli juhtkonnale, kes õpilaste arvamusi ja ettepanekuid toetab. Järgmisel nädalal toimuval õpilaste ja õpetajate osaluskohvikus arutatakse edasi, kuidas koolielu veelgi paremaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles