Garaažid sattusid varaste löögi alla

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiavilja garaažid Paides.
Aiavilja garaažid Paides. Foto: Anne Põder
  • Vargad ootavad pikka pimedat aega
  • Varguseid annab ennetada
  • Möödakäijad ei tohi jääda ükskõikseks

Paides on viimasel ajal sagenenud garaaživargused, mis on iga-aastane pimeda aja trend. Politsei paneb inimestele südamele, et igaüks saab midagi oma vara kaitseks ära teha, et vargaid eemal hoida.

Paide politseijaoskonna piirkonnavanem Priit Söörd nentis, et eelmisel nädala tegeles politsei Paides Aiavilja tänaval toime pandud garaaživargustega. «Sees oli käidud mitmes garaažis ning muukimisjälgi leiti ka garaažiustelt,» täpsustas ta.

Kaasa oli Söördi sõnul viidud tööriistu. «Eelnevatel kordadel on varastatud ka erinevaid autoosasid ja kütust,» lisas ta. Ühesõnaga näppu jääb kõik, mis kiirelt rahaks tehtav.

Söörd märkis, et garaažide rüüstamine on igasügisene trend. «Kohe kui pimedat aega on rohkem ning inimesed liiguvad garaažide juures vähem, läheb seal seadusevastane tegevus lahti,» põhjendas ta.

Sellega seoses on politseil garaažiomanikele palve, et nad võiks ka ise oma vara kaitseks abinõud tarvitusele võtta. Söörd soovitas garaažide juurde kamba peale paigaldada liikumise peale põlema süttivad lambid. Kel võimalik, võiks oma autot valvama panna mobiili teate saatva ja kõva lärmi tegeva alarmi.

Sugugi vähem oluline pole garaažide ümbrus varjavast võsast ja pikast rohust puhas hoida ning vähemalt kord või paar nädalas garaažis käia näitamaks, et seal toimub sagedasem liikumine.

Eriti hästi paistab garaažides käimine silma talvel. «Kui ukseesine on lumest puhtaks lükatud või sinna viivad värsked jalajäljed, on selgemast selgem, et vargusele võib keegi peale sattuda või see avastatakse nii kiirelt, et varastatud esemete mahamüümine osutub võimatuks,» selgitas Söörd.

Kindlasti tuleb avastatud seadusevastasest teost või isegi selle nähtavast katsest politseile kohe teada anda. Söörd ütles, et sellelt pinnalt teab siis ka politsei garaažikompleksidele rohkem tähelepanu pöörata. «Eriti puudutab see neid garaaže, mis on kortermajadest eemal ja kus pikanäpumeestel on hea segamatult tegutseda,» sõnas ta.

Osavõtlikumalt võiks varguste ennetusse suhtuda ka kaaskodanikud, kes juhtuvad nägema garaažide juures kahtlast liikumist või tundmatuid tegelasi ringi luusimas. «Võib ju mõelda, et ehk on tegemist garaaži omanikega, kuid kindluse mõttes tasub alati politseipatrull asja uurima saata,» rääkis Söörd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles