Matamaatikaõpetajaid autasustati medalitega

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14.02.2017 Pärnu Ülejõe põhikooli matemaatika õpetaja Talvi Kaja. Foto: Ardi Truija
14.02.2017 Pärnu Ülejõe põhikooli matemaatika õpetaja Talvi Kaja. Foto: Ardi Truija Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees /

5. detsembril täitus 126 aastat silmapaistva matemaatiku-didaktiku professor Gerhard Rägo sünnist. Seoses sellega on 8. detsembril Tartu Ülikooli senati saalis prof G. Rägo nimeliste mälestusmedalite kätteandmine.

 

Professor G. Rägo (1892–1968) nimelise mälestusmedali asutasid 1990. aastal Tartu Ülikool ja Eesti Matemaatika Selts. Sel aastal antakse medaleid välja 29. korda.

Vastsete laureaatidega kokku on Rägo-nimeline medal antud 175 isikule või kollektiivile silmapaistvate teenete eest õpetaja- või õppejõutöös, õppe- ja metoodilise kirjanduse, programmide, õppetehnika väljatöötamise ning tõhusa kaasabi osutamise eest matemaatika õpetamise täiustamisele Eesti koolides.

Käesoleval aastal saavad selle medali ka Laupa põhikooli matemaatikaõpetaja Anne Martis ja Türi ühisgümnaasiumi matemaatikaõpetaja Ethel Koit.

Mõlemad õpetajad on silma paistnud pühendunud matemaatikaõpetaja ja piirkonnas matemaatika õppimise populariseerijana.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles