Eesti töötajad eelistavad vabadele jõulupühadele rahalist preemiat

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soodustustele eelistatakse raha.
Soodustustele eelistatakse raha. Foto: Arvo Meeks

Värskest uuringust selgub, et 40 protsenti töötajatest ootab jõulupühade eel tööandjalt pigem väikest rahalist preemiat, mitte lisapuhkust ega jõulupidu. Rahaline preemia kõnetab kõige rohkem kuni 25aastaseid töötajaid, uhke jõulupidu aga vanemaid kui 56aastased.

Eesti suurima tööportaali CVKeskus.ee uuringust selgub, mida töötajad jõulupühade eel tööandjatelt enim ootavad. „Kõige rohkem soovivad Eesti töötajad saada tööandjatelt rahalist preemiat – 100 euro väärtuses lisaraha hinnatakse kõrgemalt ka võimalusest veeta kaks lisapuhkusepäeva pere ja lähedastega,“ kommenteeris uuringut CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. „Rahaline preemia on eelistatuim nii meeste kui ka naiste seas, kuid naised peavad kahepäevast lisapuhkust pisut olulisemaks kui mehed.“

40 protsenti Eesti töötajatest ootab tööandjalt väikest rahalist preemiat, 24 protsenti valiks kaks lisapuhkusepäeva, 16 protsenti kuni 200 euro väärtuses kinkekaardi ja 10 protsenti ootaks uhket ettevõtte jõulupidu koos kaaslastega.

Kõige ebapopulaarsemad ootused on tööandja annetus heategevuseks (neli protsenti vasranutest), ööandja kingitus (kolm protsenti) ja kinkekorv (kaks protsenti).

Iga teine noor soovib saada rahalist jõulupreemiat

Rahaline preemia oli populaarseim valik just noorte seas. „Iga teine (53 protsenti) noorem kui 25aastane töövõtja eelistas 100eurost preemiat ja iga viies noor lepiks ka lisapuhkusega,“ ütles Henry Auväärt „36–46aastastest töötajatest eelistas rahalist preemiat 32 protsenti ehk vähem kui kolmandik vastanutest.“

„Arvatavasti on Eestis üks enim levinud jõulupühadega kaasnev hüve ettevõtte korraldatav jõulupidu, mida hindavad kõige kõrgemalt 56–76aastased töötajad. Noortest valiks jõulupeo kõigest iga kümnes töövõtja,“ lausus Henry Auväärt.

Uuringus osales 1045 töötajat erinevatest valdkondadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles