Küsitlus: maal elamise eeliseks peetakse head kasvukeskkonda lastele

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle kauni maamaja vastu Tudus tunnevad ostuhuvi soomlased.
Selle kauni maamaja vastu Tudus tunnevad ostuhuvi soomlased. Foto: Tairo Lutter

Eesti külaliikumise Kodukant hiljutise küsitluse järgi peavad maal elavad inimesed koduküla eeliseks eelkõige looduslähedust ja head kasvukeskkonda lastele.

"See on mõnevõrra üllatav tulemus, sest tundub, et paljukardetud elanike väljavool küladest on pidurdunud. Ka uusi tulijaid jagub: vastajaist 15 protsenti oli elanud maal alla kümne aasta," ütles Kodukandi strateegia ekspert Ivika Nõgel. "Kuigi maaelu ühe suurema ohuna märgiti elanikkonna vananemist, tõdes 28 protsenti vastajaist, et noori peresid tuleb maale juurde. Ka maaelu olulise väärtusena nimetati noorte perede lisandumist. Nii et võib öelda küll, et tendents on muutumas."

Külaliikumise Kodukant strateegia uuenduse kestel korraldatud küsitlusele vastas üle 200 inimese kõigist maakondadest üle Eesti. Vastajate keskmine vanus oli 48 aastat ning maal olid vastajad elanud keskmiselt 32 aastat. Külaliikumine korraldas küsitluse tulemusi silmas pidades möödunud nädalavahetusel ka külade esindajate arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles