Nädala lõpus tuleb ligi kümme kraadi külma

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilm läheb külmaks
Ilm läheb külmaks Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigi ilmateenistus lubab lähipäeviks ilma jahenemist. Suurem sadu peaks lakkama ja tuul tugevneb. Nädalavahetusel võib õhutemperatuur langeda kümne miinuskraadini.

Kolmapäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ning Skandinaavia ja Soome kohal tugevneva kõrgrõhkkonna osa suureneb. Lume- ja lörtsihood hõrenevad ja jäävad nõrgemaks, saartel ja põhjarannikul võib ka tiba vihma sekka tulla. Puhub võrdlemisi tugev kirdetuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel –2..+1 °C.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval tugevneb põhjapoolse kõrgrõhkkonna mõju veelgi. Kohati sajab lund ja lörtsi ning seda eelkõige põhjarannikul ja Hiiumaal. Puhub tugev kirde- ja idatuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0...–4, meremõjuga rannikul veidi üle 0 °C.

Ilm neljapäeval
Ilm neljapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Reedel muutub kõrgrõhkkond Soome kohal tugevamaks ja selle lõunaservas on meie ilm peamiselt sajuta, vaid põhjarannikul on üksikute lumehoogude võimalus. Ida- ja kirdetuul on põhjarannikul veel võrdlemisi tugev, sisemaal jääb nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel –2...–7 °C, päeval tõuseb vaid kraad kuni kaks kõrgemale.

Laupäev jätkub kõrgrõhkkonna servas suurema sajuta. Idakaare tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel –4...–9, vastu Läänemerd veidi alla 0 °C, päeval –1...–5 °C.

Pühapäeval taandub kõrgrõhkkond Venemaale, aga selle läänetiibas on meie ilma peamiselt sajuta. Läänemerele laieneb aga madalrõhkkonna serv ja selle survel tõuseb kagutuul tugevaks. Õhutemperatuur on öösel –5...–10, vaid saartel ja läänerannikul on –1...–4 piires, päeval saartel 0...–2, mandril –2...–5 °C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles