«Jõulusoojus» toetab liikumispuudega lapsi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roald Johannson salvestas Lastekliinikus Kanal 2 saate "Jõulusoojus" tarbeks intervjuu taastusraviarst Tiina Linnu (vasakul) ja füsioterapeut Merlin Buroviga.
Roald Johannson salvestas Lastekliinikus Kanal 2 saate "Jõulusoojus" tarbeks intervjuu taastusraviarst Tiina Linnu (vasakul) ja füsioterapeut Merlin Buroviga. Foto: Margus Ansu

Kanal 2 traditsiooniline heategevussaade «Jõulusoojus» kogub tänavu koos Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondiga annetusi liikumispuudega laste taastusraviks tarviliku kõnniroboti soetuseks.

Ulatame koos abikäe lastele, kes on sünnitrauma, raske haiguse või ajuinsuldi tagajärjel jäänud liikumispuudega.
«Jõulusoojus» kogub tänavu annetusi kõnniroboti soetuseks, et liikumispuudega laste taastusravis äärmiselt olulist aparaati saaks kasutada ka Lõuna-Eestis. Kõnnirobotist on päevas abi neljale kuni kuuele liikumispuudega lapsele.
Kõnnirobot on abivahend, mis aitab parandada või taastada ravi vajavate inimeste kõnnimustrit ning on üks nüüdisaegne taastusravi toetav vahend kogu füsioteraapias, mida kombineeritakse füsioterapeudi koostatud individuaalsete terapeutiliste harjutustega.
Roboti kasutus annab võimaluse treenida sellise intensiivsusega, mida üks terapeut ilma masina abita tagada ei suuda.
Nimelt on kõnnirobotil paiknev elektrooniline kõnniortoos võimeline treenima patsiendi jalgu trenažööril sadu kordi täpselt ühesuguse liigutusega, vastates seejuures inimese vajadustele. Lisaks annab robottehnoloogia võimaluse muuta füsioteraapiatunnid intensiivsemaks ja vaheldusrikkamaks ning aitab suurendada patsiendi motivatsiooni.
Ligikaudu 500 000 eurot maksva kõnniroboti soetuseks lisavad panuse juurde ka Tartu Ülikooli kliinikum ja Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond. Headest soovidest, inimlikest lugudest ja ilusast muusikast kantud «Jõulusoojus» kutsub televaatajaid tegema pühade eel heategu lastele, kes sellist taastusravi vajavad.
Heade mõtete ja kauni muusikaga astuvad Roald Johannsoni juhitud heategevussaates üles Anne Veski, Brigita Murutar ja Paul Neit­sov, ansambel Revals ning paljud teised Eesti armastatud inimesed. «Jõulusoojus» on Kanal 2 eetris reedel, 21. detsembril kell 20. (JT)
 
Aita sinagi ja helista «Jõulusoojuse» annetusnumbritel
900 5025 – 5 €
900 5100 – 10 €
900 5500 – 50 €
Annetusnumbrid jäävad avatuks 1. jaanuarini 2019.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles