Teisel jõulupühal saab Väätsal matkata

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raba. Pilt on illustreeriv.
Raba. Pilt on illustreeriv. Foto: Birgit Itse/Järva Teataja

Teisel jõulupühal, 26. detsembri keskpäeval toimub esimene üle-eestiline jõulumatk, millega pannakse punkt kogu aasta väldanud Eesti Vabariik 100 juubelimatkade sarjale. Üle-eestilisel jõulumatkal osalemine on tasuta ja eelregistreerimisega. 

„EV100 juubelimatkade sari on viinud tänavu kümned tuhanded inimesed Eesti looduse mitmekesisusest osa saama. Esimene üle-eestiline jõulumatk on hea viis jõulurõõmu pere või sõpruskonna seltsis pikemalt nautida ja pärast jõululauas istumist ennast veidikene liigutada,“ ütles Eesti Vabariik 100 programmijuht Maarja-Liisa Soe. „Jõulumatkaga paneme ühtlasi ka punkti EV100 juubelimatkade sarjale.“
 
Eesti Matkaliidu presidendi Ingrid Kuligina sõnul toimub üle-eestilise jõulumatka raames Eesti kõikide maakondade peale kokku ligi poolsada matka. „Jõulumatkade seast leiab igaüks endale sobiva. Enamasti on tegemist matkajuhi eestvedamisel toimuva jalgsi- või räätsamatkaga, samas toimuvad ka mitmed matkad maasturitel, kanuudel ja elektriratastel,“ ütles Kuligina. 
Järvamaal saavad inimesed üheskoos loodust nautida Väätsa matkarajal. Matk algab keskpäeval ja kestab poolteist tundi. 
Väätsa matkarajal saab näha lõiku iidsest Paide–Tallinna taliteest. Muudetud veerežiimiga laugastevahelist ala katab harva esinev 100aastane rabamännik.
Matka pikkus on kolm kilomeetrit.
Matk on osalejatele tasuta ja selle lõpus pakutakse osalejatele kuuma teed. Korraldajad paluvad oma joogitops ja suhkru segamiseks lusikas kaasa võtta, sest ühekordseid plastiknõusid ei kasutata.
Matkadel osalemiseks tuleb end eelnevalt registreerida. Lisainfo www.ev100.ee/et/ev100-joulumatkad.  (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles