Meister näitas taas oma tugevust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahilaskmine.
Jahilaskmine. Foto: AP / Scanpix

Laupäeval oli Türil Lokuta lasketiirus tavapärane võistlus «Jõulukaar 2018». Osales 14 laskurit üle Eesti.

 

Korraldaja Ülo Metsa hinnangul oli võistlus tavapäraselt pingeline. Pronksmedali matšis kohtusid Eero Kajakas ja Karl Raaga. Võitis Karl Raaga, kes tabas kõik 16 märki.

Samaga sai kuld- ja hõbemedalimatšis hakkama võitja Albu kandi jahimees Igor Homin, kes samuti tabas finaalis kõik 16 märki. «Olgu siinkohal mainitud, et Igor Homin on nüüd selle võistluse kolmekordne võitja,» lisas Mets.

Korraldaja Ülo Metsa hinnangul oli võistlus tavapäraselt pingeline. Pronksmedali matšis kohtusid Eero Kajakas ja Karl Raaga. Võitis Karl Raaga, kes tabas kõik 16 märki.

Ülo Metsa selgitusel peeti võistlust formaadis, kus kõik laskurid lasid eelvõistlusel 75 märki harjutust, mille järel selgusid auhinna saajad veteranide ja juunioride klassis.

Absoluutarvestuse võitjate selgitamiseks lasid kuus põhivõistluse parimat, sõltumata vanuseklassist, täiendavalt 16 märki poolfinaalis.

Poolfinaalis lastud 16märgise seeria tulemusele lisati põhivõistluse tulemus, misjärel selgus nii viienda kui ka kuuenda koha omanik. Poolfinaali põhjal kolmanda ja neljanda koha tulemuse saanud laskurid lasid täiendava 16märgise finaalseeria pronksmedali ning poolfinaalis esimese-teise koha tulemuse saanud laskurid hõbe- ja kuldmedali selgitamiseks.

Medaliheitluses varasemad tulemused arvesse ei läinud ja alustati nii-öelda nullseisust. (JT)

TULEMUSED

Absoluutarvestus: I Igor Homin, Järvamaa, põhivõistlus 67/75, poolfinaal+põhivõistlus 81/91st, finaal 16/16st, II Lembit Mihkelstein, Pärnumaa, põhivõistlus 68/75, poolfinaal+põhivõistlus 79/91st, finaal 13/16st, III Karl Raaga, Viljandimaa, põhivõistlus 62/75, poolfinaal+põhivõistlus 75/65st, finaal 16/16st.

Veteranid: I Lembit Mihkelstein, Pärnumaa, 68 tabamust 75st, II Fredi Tarbe, Järvamaa, 58 tabamust 75st, III Oskar Paukku, Järvamaa, 58 tabamust 75st.

Juuniorid: I Aron Lootus, Pärnumaa, 46 tabamust 75st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles