Keskerakond sai tuge sotside nimekirjast

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Keskerakond

Teisipäeva õhtul tutvustas Keskerakond Viljandis kandidaate, kes erakonna nimekirjas Järva- ja Viljandimaalt riigikokku pürgivad.

Järvalasi on nende seas kolm: riigikogu liige Kersti Sarapuu, Türi vallavolikogu esimees Raivo Matsina ning Järva vallavolikogu liige ja Peetri rahvamaja juhataja Getter Klaas.
Möödunud aastal kandideeris Klaas Järva vallavolikokku Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas ja oli ka ainus, kes volikokku pääses.
Klaas ütles, et kuigi möödunud aastal oli ta sotside nimekirjas, siis selle partei liige pole ta olnud.
Otsus sotsidega volikokku pürgida tulenes sellest, et varem on ta kandideerinud valimisliidu Kodupaik Kareda nimekirjas, millest suur osa otsustas sotside nimekirja kasuks.
Klaas lisas, et Keskerakonda astus ta juba suvel, kuid see polnud seotud parlamenti kandideerimisega.
Samuti ei näe Klaas probleemi selles, et tema kui Keskerakonna liige esindab Järva vallavolikogus sotside nimekirja. «Sotsiaaldemokraadid pole mulle kordagi ette kirjutanud, kuidas ma peaks volikogus hääletama, olen seda teinud nii, nagu ise õigeks pean,» ütles ta.
Klaasi ütlust mööda tuleb valimiste-eelne aeg põnev ja töine. Et tema nimi pole veel nii tuntud kui paljudel teistel kandidaatidel, siis peab ta palju ringi sõitma ja inimestega kohtuma.

Getter Klaas
Getter Klaas Foto: Keskerakond
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles