Volikogu otsustas tõsta sünnitoetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi.
Beebi. Foto: Meelis Meilbaum

Paide abilinnapea Anneli Tumanski luges täna volikogu istungil ette määruse, mille eesmärk oli tõsta omavalitsuse sünnitoetust saja euro võrra.

Kui seni kehtis Paides 400eurone sünnitoetus, siis Tumanski tegi ettepaneku tõsta esimese lapse sünnitoetuse 500 eurole. Uuendusena hakkab Paide linn toetama pere kolmanda ja enama lapse sündi aga tuhande euroga.

Paide volikogu võttis määruse vastu 20 poolthäälega.

Paides kehtima hakanud sünnitoetus jääb teistele Järvamaa omavalitsustele siiski endiselt mõnevõrra alla, sest Järva vallas makstakse 650eurost sünnitoetust ja Türi vald toetab lapse sündi 700 euroga.

2019. aastal planeerib Paide linnavalitsus sünnitoetuse esimest osa maksta perekonna esimesele ja teisele lapsele 80 lapse eest, kolmandale ja enamale lapsele 30 lapse eest.

Suurenenud sünnitoetus määratakse kahes osas – esimene osa kolme kuu jooksul lapse sünnist arvates, teine osa kolme kuu jooksul lapse ühe aasta ja kuue kuu vanuseks saamisest arvates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles