Pooled EV100 jõulumatkad on juba täitunud

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matk. Foto on illustratiivne.
Matk. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Postimees

Teisel jõulupühal, 26. detsembril toimub esimene üle-eestiline jõulumatk, mille programmi kuulub ligi 70 retke Eesti looduses. Üle-eestilisel jõulumatkal osalemine on tasuta ja eelregistreerimisega.

 

„Esimene üle-eestiline jõulumatk kutsub kõiki pärast mõnusaid jõulupäevi Eesti loodusesse. Erilisi kohti, mida matkajuhi eestvedamisel koos pere ja sõpradega avastada, on ligi seitsekümmend,“ ütles Eesti Vabariik 100 programmijuht Maarja-Liisa Soe.

Eesti Matkaliidu presidendi Ingrid Kuligina sõnul on EV100 jõulumatkad väga populaarsed ja mitmetel retkedel on grupid juba täitunud. „EV100 jõulumatkad toimuvad igas maakonnas ning kõik huvilised leiavad endale sobiva viisi liigutamiseks. Kindlasti tasub pärast pühasid ka omal käel looduses seigelda ning rõõmu tunda,“ lisas Kuligina.

EV100 jõulumatkade puhul on enamasti tegu matkajuhi eestvedamisel toimuva jalgsi- või räätsamatkaga, samas toimuvad ka mitmed matkad maasturitel, kanuudel ja elektriratastel.

Eesti Matkaliidu presidendi Ingrid Kuligina sõnul on EV100 jõulumatkad väga populaarsed ja mitmetel retkedel on grupid juba täitunud.

Esimesel üle-eestilisel jõulumatkal osalemine on tasuta ning matk kestab 1-2 tundi. Matkadel osalemiseks tuleb end eelnevalt registreerida. Ülevaade matkadest ja lisainfo.

EV100 jõulumatkadega pannakse punkt Eesti Vabariik 100 juubelimatkade sarjale.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles