"Vesi" toob riigigümnaasiumite noored Paidesse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Muusika- ja Teatrimaja
Paide Muusika- ja Teatrimaja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

4. jaanuari õhtul kell 19 on Paide muusika- ja teatrimajas võimalik näha ainulaadset etendust "Vesi".

Kontsertlavastus "Vesi" on Eesti riigigümnaasiumite ühisprojekt, lavastus noortelt Eestile sünnipäevaks.

Praegused gümnaasiuminoored on  kui vesi, kes tahavad täiskasvanuks saades avatud silmade ja südamega maailmaookeanile sõita, et hiljem oma kogutud kogemused kosutava vihmana Eesti kultuurimetsale piserdada.

Lavastuse aluseks on riigigümnaasiumite õpilaste  kirjutatud tekstid teemal vesi. Tekstide põhjal on Viljandi Gümnaasiumi abiturient Haldi Välimäe kirjutanud muusika lauljatele ja bändile.

Lavastuse aluseks on riigigümnaasiumite õpilaste kirjutatud tekstid teemal vesi. Tekstide põhjal on Viljandi Gümnaasiumi abiturient Haldi Välimäe kirjutanud muusika lauljatele ja bändile.

Muusika põhjal lõid noored koreograafid liikumisi. Ka lavakujundus on noorte enda looming. Lavale jõuab erinevatest eneseväljendustest kokku pandud lavastustervik, mida ehk kõige paremini iseloomustab sõna „kontsertlavastus“, muusikaline ja füüsiline mõtterännak nende inimeste poolt, kes juba kümne aasta pärast kujundavad Eesti tänapäeva.

Lavastaja on Kaija Maarit Kalve teatrist Must Kast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles