Vaata, millised ilmastikuolud ootavad jõuluvana ees

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Riigi Ilmateenistus

"Panime Soome kolleegidega pead kokku ja koostasime jõuluvanale 24. detsembri pika ja väga olulise teekonna jaoks ilmaprognoosi," annab riigi ilmateenistus oma Facebooki lehel teada.

Jõululaupäev tuleb miinuskraadidega, kuid väga käredat pakast oodata ei ole. 

On pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab kerget lund. Puhub põhjakaare tuul 2-8, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Külma tuleb 1-6 kraadi.

Peipsi järvel puhub põhjakaare tuul 2-7 m/s. Aeg-ajalt sajab lund. Nähtavus on mõõdukas või halb. Külma on 3-5 kraadi.

Prognoosi kohaselt püsib õhtul ja öösel rahulik sajuta talveilm, tee- ja õhutemperatuurid langevad ööseks -3..-8°C-ni. Ilmamuutust on oodata homme hommikul, kui saartele ja Loode-Eestisse jõuab lume- ja lörtsisadu, mis päeva jooksul üle Eesti liigub. Seega muutuvad lumesaju ning jäiteohu tõttu teeolud homme taas keeruliseks.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele:

Talvistel sõitudel arvesta talviste kiirustega! Ohutuks ning rahulikuks sihtkohta jõudmiseks varu tavapärasest rohkem sõiduaega, et saaksid valida teeoludele sobiva kiiruse ning vältida tarbetuid möödasõite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles