Päästeamet: läheneva aastavahetuse valguses ära unusta koduohutust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi igal aastal häirib aastavahetuse tulevärk kodu- ja metsloomi, peetakse lugu traditsioonidestki. Pildil on Pärnu linna ilutulestik.
Kuigi igal aastal häirib aastavahetuse tulevärk kodu- ja metsloomi, peetakse lugu traditsioonidestki. Pildil on Pärnu linna ilutulestik. Foto: Urmas Luik

Läheneva aastavahetuse valguses ei tohiks unustada ka koduohutust. Kindlasti ei tohi jätta järelevalveta põlevaid küünlaid ning soovitav on ööseks välja lülitada ka elektriküünlad. 

Kuna kuused on tänaseks juba mõnda aega toas olnud, siis on puud muutunud kuivaks ja tuleohtlikuks ning tuleb olla ettevaatlik. Kindlasti peab olema olemas töökorras suitsuandur, mis õnnetusest varakult teada annab. Pühade ajal külastatakse palju ka vanemaid sugulasi – tuttavaid. Kindlasti võiks külaskäigu ajal üle vaadata ka nende suitsuandurid – kas need on olemas, õigesti paigaldatud ja töökorras.

Ilutulestiku tegemisel tuleb järgida kõiki ohutusnõudeid, mida pürotehnika tootjad kasutusjuhendis välja on toonud. Ilutulestiku rakett tuleb asetada lagedale väljale kindlale alusele. Kindlasti ei tohiks läheduses olla inimesi, autosid ja hooneid. Rakette ei tohi lasta rõdult, aknast või käest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles