Ilmateenistus hoiatab: teedel varitseb ülisuur libedaoht (1)

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libe tee Türi ja Väätsa vahel mullu.
Libe tee Türi ja Väätsa vahel mullu. Foto: Lugeja foto

Riigi ilmateenistus on andnud üle kogu Eesti esimese astme hoiatuse, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Oht seisneb ülilibedates teedes, mis on heitlike ilmaolude tõttu liuväljaks muutunud. Seetõttu peaks öösel ringi sõites olema väga ettevaatlik.

Maantee liiklusjuhtimiskeskus annab teada, et pärastlõunal on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel valdavalt soolaniisked.

Ilmaprognoosi järgi on õhtul ja öösel pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma, lörtsi ja lund. Mitmel pool on udu ja uduvine, mis teeb nähtavuse väga halvaks. Õhutemperatuur jääb õhtul 0 ümbrusse. Pärast keskööd langeb õhu- ja teetemperatuur miinuspoolele ning teedel võib tekkida kiilasjää!

Järvamaal on näiteks Mäo teeristis tarktee.ee andmetel praegu teetemperatuur umbes 0,4°C ning tee on niiske.

Teeolud Mäos kell 17.00
Teeolud Mäos kell 17.00 Foto: kuvatõmmis: tarktee.ee

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele:

Suurim lubatud sõidukiirus ei ole kohustus, vaid võimalus. Suurima lubatud sõidukiirusega võib sõita, kui sõidukogemus, terviseseisund, nähtavus, ilmastikuolud jm seda võimaldab.

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1510.

Lisainfot teeolude kohta vaata tarktee.ee.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles