Kergejõustiklane astus isikliku rekordiga isa kingadesse

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erko-Hendrik Mõttus teeb Järvamaa kõrgushüppe hooaja edetabeli teise koha väärilise õhulennu ületades lati kõrgusel 1.94.
Erko-Hendrik Mõttus teeb Järvamaa kõrgushüppe hooaja edetabeli teise koha väärilise õhulennu ületades lati kõrgusel 1.94. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pärnus Karel Leetsare mälestusvõistlustel osalenud KSK Alem kergejõustiklane Erko-Hendrik Mõttus sai seekord jagu kõrgusest 1.96, mis on noormehe uus isiklik tippmark ning tema isa kunagise rekordi kordus.

Erko-Hendrik Mõttus on isa kunagist kõrgushüpperekordile hammast ihunud juba pikka aega. Tema treener Veiko Valang ütles juba suvel, et võimeid noormehel rekordini jõuda on, kuid teostusest jääb võistlustel alati veidi puudu. «Suvel jäi tal isa rekordikordusest vaid kaks sentimeetrit vajaka,» rääkis ta.

Nüüd suutis Mõttus sisetingimustes püstitada uue isikliku rekordi ja kordas isa kunagist tipptulemust. «Tegelikult oli see meile esimene talvise hooaja võistlus. Minu ootus oli 1.90 sest meistrivõistlused on alles veebruaris ja vormi tipp peab olema ajastatud sinnakanti. Aga kui oleme raskete treeningute pealt jõudnud juba nüüd 1.96- ni, teeb see vaid rõõmu,» ütles Valang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles