Pipi peab jõule aasta läbi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Pipi peab jõule" etendus
"Pipi peab jõule" etendus Foto: Alan Proosa

Rakvere Teater alustab oma Järvamaa aastat klassikaga. Pipi Pikksukk ehk Pipilota Viktuaalia Rullkardiine Piparmünta Eefraimitütar Pikksukk ei vaja põhjalikumat tutvustamist. Punaste patsidega särtsakas ning hakkamist täis tüdruk on nii tugev, et suudab üles tõsta hobuse või ajada kooli minnes segadusse ka kõige kogenuma õpetaja. Seekord seikleb Pipi aga talvel, teda ja tema sõpru saatmas lustakad laulud-tantsud.

 

Oma lustaka huumori saatel saab Pipi üle igast mäest, aga mõnikord on ka kõige tugevamal väikesel tüdrukul vaja kedagi, kes hooliks. Jõulud üksinda Segasummasuvilas võivad kohutada ka kõige vingemat merede hirmu, aga õnneks ei ole kadunud maailmast sõbrad ja väike ime. Imederohket meeleolu aitab luua ka lavastuse videokujundus, mis haarab väikesed teatrisõbrad endaga kaasa teatrimaagiasse. 

„Pipi peab jõule” on TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunsti 12. lennu diplomilavastus, peaosas Karolin Jürise. Paide Muusika- ja Teatrimajas on võimalus lastelugu näha kolmapäeval, 23. jaanuaril kell 13.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles