Admiralimatk ootab matkalisi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Pitka mälestusele pühendatud rahvamatk
Johan Pitka mälestusele pühendatud rahvamatk Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kaitseliidu Järva malev, koos oma tublide koostööpartneritega, ootab taas vahvaid matkalisi XIII admiral Johan Pitka mälestuseks pühendatud rahvamatkale.

 

Matk toimub pühapäeval, 17. veebruaril ja on  pühendatud Eesti ühe kuulsamale mehele ja Vabadussõja hingele kontradmiral Johan Pitkale.

Osalejad on oodatud Peetrisse kella 10ks ja matk saab alguse Jalgsemal kell 11. Kõik muu on nii nagu eelnevatel aastatel.

Matka pikkus on ligemale 20 km ja lõppeb Peetris. Kellele see liiga pikk tundub, saab matkaseltskonnaga liituda Järva-Jaani kultuurimaja juurest alates kella 11.45st. Järva-Jaanist liitujatele on matkatee pikkus ligemale 13 km.

Matk toimub pühapäeval, 17. veebruaril ja on pühendatud Eesti ühe kuulsamale mehele ja Vabadussõja hingele kontradmiral Johan Pitkale.

Need, kes alustavad matka Jalgsemalt, saavad võimalusel jätta oma isikliku transpordi Peetri  kiriku parklasse ja saada Jalgsemale Kaitseliidu poolt korraldatud transpordiga. Selleks palume koguneda Peetrisse vahemikul kell 9.30-10. Kaitseliidu transpordiga sõit matka alguspunkti Jalgsemale kell 10. Nimetatud sõidu vajadusest palume eelnevalt eelregistreerimisel teavitada. Korraldajad paluvad arvestada tulijatel sellega, et Kaitseliit pakub transpordi võimalust ainult Peetrist Jalgsemale.

Samuti pakutakse matkarajal kosutavat kuuma teed ja pirukaid, lõpp-punktis saab keha kinnitada sooja supiga. Selleks, et kõndimine lõbusamalt läheks, hoolitsevad selle eest noorkotkad ja kodutütred, tehes matkatrassil  ülesannete punkte. Muidugi ei puudu ka matka viktoriin. Matka viktoriini auhinnakorvi paneb välja Järvamaa Omavalitsuste Liit.

Soovitame osalejatel selga ja jalga panna ilmastikule sobivad ja mugavad riided ning jalanõud. Kaasa võib võtta oma sooja joogi ja suupisteid. Kui jõud teekonnal raugema peaks, siis saab matkaliste sabas liikuva väikebussiga lõpp-peatusesse sõita, veidi  bussis jalgu puhata, vajadusel esmaabi saada. Kedagi maha ei jäeta ja kõik osalejad aidatakse teekonnalt Peetrisse.

Andmaks matkale  rahvuslikku hõngu, palume kaasa võtta suuri ja väikseid rahvuslippe.

Matka osalustasu on 1 euro, mis tasutakse lõpp-punktis Peetris. Kaasa tuleks võtta ka eelnevatelt admiralimatkadelt saadud matkakaart, sest kõik templiga varustatud kaardid osalevad loosimisel. Matkakaart antakse ka kõikidele osalejatele, kes on esmakordselt matkal. Nende vahel, kes on osalenud kolm või enam korda, loositakse välja sepistatud Admiralimõõk.

Matkaliste eelregistreerimine lõpeb 10. veebruaril kell 23.59. Registreeruda saab kas Järva maleva valveteenistuse telefonil 717 9749 või internetikeskkonnas siin!

MATKA ORIENTEERUV AJAKAVA:

09.30-10.00 – matkaliste kogunemine (kes soovivad Kaitseliidu transpordiga Jalgsemale) Peetri kiriku parklasse. Väljasõit Jalgsemale kell 10.00.

10.30-10.45 - matkal osalejate kogunemine Jalgsemale

10.45-11.00 - matka avakõned Jalgsemal (lühitervitused, mälestuskorvid)

11.00 - matka start Jalgsemalt

11.45 -  peatus Järva-Jaani kultuurimaja juures

alates 12:45 - kuuma tee ja piruka peatus

Alates 14.00st - osalejate registreerimine, soe supp ja auhindade jagamine Peetris Kareda Valla Majas

Orienteeruvalt 16.30 – matka lõpp

Matk toimub 12. korda. Esimene admiralimatk toimus 18. veebruaril 2007. aastal. 2016. aastal tähistas matk oma kümnendat juubelit.

Matka eesmärk on meenutada Järvamaa ühte kuulsamat meest tema sünniaastapäeval,  samuti tähistada Eesti Vabadussõja 100. aastat. Tugevdada kodanike ühtekuuluvustunnet ning propageerida liikumist ja sportimist Järvamaal.

Matka korraldavad Kaitseliidu Järva malev, Naiskodukaitse Järva ringkond, Noorte Kotkaste Järva malev, Kodutütarde Järva ringkond koos oma koostööpartnerite Järva Omavalitsuste Liidu, Järva Vallavalitsuse,  Järvamaa Spordiliidu ja Järvamaa Muuseumiga. 

2018. aastal osales matkal 538 inimest, Admiralimõõga võitis Riina UUK.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles