Türilase juhitava pruulikoja uus peapruulmeister leiti Soomest

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankeri tegevjuht Jaanis Tammela.
Tankeri tegevjuht Jaanis Tammela. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jüris valmiva Tankeri uue pruulikoja peapruuliks saab Jyväskyläst pärit Hiisi pruulikoja üks asutajaid, Tatu Hiitola. Hiisi on pälvinud tunnustust kui üks põnevamaid ja loovamaid pruulikodasid Soomes.

Tankeri pruulikoja tegevjuhi, Türilt pärit  Jaanis Tammela sõnul on uue peapruuli liitumine üks osa ettevõtte strateegiast muuta oma tegevust professionaalsemaks. “Meil on väga hea meel, et Tatu liitub meiega juba veebruari alguses, mil uue pruulikoja paigaldus on täies hoos. See annab talle võimaluse uute seadmete ja protsesside häälestamises kaasa lüüa ning teeb üleminekuaja oluliselt lühemaks,” lausus Tammela.

Tankeri pruulikoda investeerib uue pruulikoja arendusse 1,2 miljonit eurot, kaasates selleks investoreid ühisrahastusplatvormi Funderbeam abil. Juba praegu aastas umbes 160 000 liitrit käsitööõlut pruuliv Tanker plaanib kasvava nõudluse ja ekspordisoovi tõttu laiendada oma tootmist esialgu 600 000 liitrini aastas. Kuigi nõudlust jagub, takistab selle tootmispiiri ületamist maksuseadus, mille järgi rakendub väiketootjale suurema koguse korral võrdne maksukohustus Eesti suurtootjatega, kelle aastatoodang on tegelikult võrreldamatu, sest küünib 100 miljoni liitrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles