Nädalavahetuse juhatavad sisse lumetuisk ja vali tuul

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu
Lumesadu Foto: Dmitri Kotjuh

Reede päevaks lubab riigi ilmateenistus tuisku ja lumesadu. Laupäeval ja pühapäeval ei tohiks palju lund tulla. Temperatuur võib langeda kümne miinuskraadini.

Reedel liigub üle Skandinaavia põhjaosa kohale uus aktiivne madalrõhkkond ja selle serv laieneb jõuliselt üle kogu Põhja-Euroopa. Eesti rannikuvetes tugevneb öösel 12-17, puhanguti 23 m/s, hommikuks sisemaal kuni 12, puhanguti 15 m/s. Varahommikuks jõuavad lumepilved Hiiumaale ja looderannikule ning hakkab tuiskama. Sajuala laieneb kiiresti, saartel läheb üle lörtsiks ja vihmaks. Õhutemperatuur on öö hakul saarte rannikul kuni -2, sisealadel -4..-9, Kagu-Eestis kuni -12°C, hommikuks tõuseb. Ennelõuna on pilvine. Sajab lund ja lörtsi ning tuiskab, Lääne-Eestis ka vihma ja on jäidet. Puhub edela- ja läänetuul 6-12, puhanguti 15, rannikul 12-17, puhanguti kuni 23 m/s, Pärastlõunal loode poolt alates sadu lakkab ning pilvkate hõreneb. Tuul pöördub järk-järgult läände ja loodesse ja on üürikeseks nõrgem, õhtul algab saartest alates loodetuule tugevnemine. Õhutemperatuur on Lääne- ja Põhja-Eestis 0..+3, Ida- ja Lõuna-Eestis 0..-4°C.

Ilm reedel
Ilm reedel Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäeval kaugeneb madalrõhkkond Koola poolsaare taha ja selle kauges edelaservas on meil taevas selgem ja kui üksikuid lume- või lörtsihooge tulebki, siis on need nõrgad. Lääne- ja loodetuul on öösel tugev, päeva peale nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel Lääne- ja Põhja-Eestis 0..+3, sügavamal sisemaal 0..-4, päeva jooksul tasapisi langeb.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval üks madalrõhkkond eemaldub ja selle järel libiseb üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Suuremat sadu ei tule, aga üksikud nõrgad lumehood siiski välistatud pole. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -5..-10, saartel ja läänerannikul 0..-3, päeval -2..-5, saartel 0°C ümber. Õhtuks laieneb üle mere uus madalrõhkkond ja saartel algab lõuna- ja kagutuule tugevnemine. Lisandub pilvi ning saartel ja Eesti lõunaservas võib lund sadada.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles