Liikluskindlustuse fond saatis mullu 60 800 liikluskindlustuse meeldetuletust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskindlustus
Liikluskindlustus Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) saatis eelmisel aastal 60 800 meeldetuletust automaatse liikluskindlustuse vältimiseks, mida oli 8000 võrra rohkem kui tunamullu. Automaatne liikluskindlustus on kindlustamata sõiduki sundkindlustus, mis tekib kindlustuslepingu sõlmimise kohustuse täitmata jätmisel.

 

Liikluskindlustuse fondi juhatuse liikme Lauri Potsepa sõnul on meeldetuletuste arv peamiselt kasvanud inimeste teadmatuse ja unustamise tõttu. „Vaatamata sellele, et automaatse liikluskindlustuse süsteem töötab juba neli aastat, jääb paljudel kindlustuslepingu sõlmimise kohustus täitmata. Kui LKF-i meeldetuletusele ei reageerita ja liikluskindlustuse lepingut ei sõlmita, siis tuleb kindlustuskohustusega isikul tasuda automaatse liikluskindlustuse makse,“ ütles Potsepp.

„Automaatset liikluskindlustust maksab vältida, sest see on tavalisest liikluskindlustusest palju kallim. Automaatse liikluskindlustusega sõidukiga kahju põhjustamisel hüvitab teistele tekitatud kahju liikluskindlustuse fond, kuid õnnetuse põhjustajal tuleb kanda 640-eurone omavastutus,“ märkis Potsepp.

2018. aasta lõpus oli 13 293 automaatse liikluskindlustusega sõidukit või nende haagist. LKF väljastas mullu 25 600 makseteatist kindlustusmakse tasumiseks.

Liikluskindlustuse fondi juhatuse liikme Lauri Potsepa sõnul on meeldetuletuste arv peamiselt kasvanud inimeste teadmatuse ja unustamise tõttu.

Igal liiklusregistris registreeritud mootorsõidukil või selle haagisel peab olema kehtiv liikluskindlustuse leping. Kindlustuslepingu sõlmimise eest vastutab sõiduki vastutav kasutaja liiklusregistri andmetel või sõiduki omanikuna liiklusregistrisse kantud isik.

Erandina ei pea sõidukil olema liikluskindlustust aasta jooksul pärast viimase lepingu lõppemist, kui sõidukit ei kasutata ega hoita nii, et sellega saaks põhjustada liikluskindlustuse juhtumi.

Igaüks saab LKF-i päringu abil otsida enda lepinguta sõidukeid eesti.ee portaalis. Liikluskindlustuse kehtivust saab kontrollida LKF-i veebilehel. Liikluskindlustuse hindu on võimalik võrrelda kalkulaatoris.

LKF on automaatse liikluskindlustuse kindlustusandja, liikluskindlustuse garantiifond, Eesti rohelise kaardi büroo ja liikluskindlustuse registri pidaja. LKF hüvitab registreerimata, sundkindlustusega ja tuvastamata jäänud sõidukiga tekitatud kahju. Samuti korraldab LKF liikluskindlustuse vaidluste lahendamist liikluskindlustuse lepitusorgani kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles