Tantsupeo piletitele joostakse tormi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldtantsupidu Tallinnas Kalevi staadionil.
Üldtantsupidu Tallinnas Kalevi staadionil. Foto: Liis Treimann

Eile müüki tulnud laulu- ja tantsupeo pileteid on vähem kui ööpäevaga soetatud ligi 25 000 ning tantsupeo kolme etenduse kohtadest pooled on juba müüdud.

Piletilevi edastas, et täna hommikuks oli müüdud umbes 24 500 piletit, millest 8500 tagab sissepääsu laulupeole ja üle 15 000 tantsupeo etendustele.

Arvestades, et Kalevi staadion, kus tantsupeo etendused toimuvad, mahutab 9908 pealtvaatajat, saab öelda, et ligi 30 000 piletist on pooled juba omaniku leidnud.

Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum tunnistas, et tavapäraselt on piletite müügiletuleku esimestel päevadel huvi väga tormiline. Ta ei osanud öelda, kas suure huvi korral võidakse suurendada tantsupeo pealtvaatajate kohtade arvu või teha ka lisaetendus. «Vaatame müüki ja tuleme teema juurde tagasi, kui olukord seda nõuab,» ütles Weidebaum.

Tantsupeo etenduste piletid maksavad olenevalt istekohast 7-60 eurot. Kõige kallimad on toetajapiletid, mille soetajad panustavad peo traditsioonide hoidmisse.

XXVII laulu- ja XX tantsupidu peetakse 4.-7. juulini. Tantsupeo esimest etendust saab näha 4. juulil ning kaks etendust toimuvad 5. juulil. Rongkäik ja laulupeo esimene kontsert on 6. juulil ja laulupeo teine kontsert 7. juulil.

Kuna sel korral möödub esimesest laulupeost 150 aastat ning tantsupeost 85 aastat, on juubelipidu kasvanud pikemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles