Koole oodatakse liituma kiusuennetusprogrammiga

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI14SEP18 Kalmetu põhikool osaleb «Kiusamisvaba kooli» programmis (KiVa). MARKO SAARM/SAKALA
VILJANDI, EESTI14SEP18 Kalmetu põhikool osaleb «Kiusamisvaba kooli» programmis (KiVa). MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm

Kuni 15. veebruarini värbab SA Kiusamisvaba kool taas uusi kooliperesid, kes on valmis sellest sügisest oma koolides kiusamist senisest süsteemsemalt ennetama ja vähendama, rakendades selleks oma mõju korduvalt tõestanud KiVa programmi.

Esmakordselt loodab sihtasutus värvata ka kuni 10 venekeelset kooli üle Eesti.

KiVa on Soomes Turu ülikooli teadlaste välja töötatud teadus- ja tõenduspõhine programm, mis näeb ette erinevaid konkreetseid tegevusi nii ennetustööks, juhtumite lahendamiseks kui ka kiusamise monitoorimiseks koolis. Muuhulgas õpivad lapsed spetsiaalsetes KiVa ennetustundides näiteks erinevaid tundeid tähele panema ja mõistma, grupisurvele vastu astuma, aga ka kiusamist märkama, sellesse sekkuma ning palju muud. Programmi kohta saab lugeda kodulehelt www.kiusamisvaba.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles