Töötute seas on rohkem naisi, vanemaealisi ja madalama haridusega inimesi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised. Foto on illustreeriv.
Tööpakkumised. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

2018. aastal oli ühes päevas keskmiselt 30 900 registreeritud töötut. Registreeritud töötuse määr oli aasta kokkuvõttes 4,7%, mis on varasema aastaga samal tasemel. 

Suurenenud on vähenenud töövõimega inimeste hulk registreeritud töötute seas- vähenenud töövõimega registreeritud töötuid oli eelmisel aastal registreeritud töötutest üks kolmandik. Aasta jooksul asus tööle umbes 10 000 töötukassas varem arvel olnud vähenenud töövõimega registreeritud töötut.

Registreeritud töötuse määr oli aasta kokkuvõttes kõrgeim Ida-Virumaal ja Kagu-Eesti maakondades.

Samas on hea märk, et kõige kiiremini on viimasel aastal registreeritud töötus vähenenud just Ida-Virumaal. Kõige madalam aasta kokkuvõttes registreeritud töötus Harjumaal, Saaremaal ja Viljandi maakonnas. Kui aga vaadata, kus on arvuliselt kõige enam registreeritud töötuid, siis on esimene Harjumaa, kus elab kõige rohkem inimesi.

Registreeritud töötute seas on veidi rohkem naisi, vanemaealisi, madalama haridusega ja „sinikraesid“.

Keskmiselt oli ühes kuus töötukassal vahendada 9400 vakantsi, pooled Eestis pakutavatest töökohtadest vahendab töötukassa. Võrreldes aastaga 2017 on vabade töökohtade arv veidi vähenenud. Kõige enam otsiti mullu töötukassa kaudu klienditeenindajaid, puhastusteenindajaid ja õmblejaid. Uutest registreeritud töötutest läks aasta jooksul tööle 65%.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles