Maanteeamet: Puisturauto läbis õnnetuskohta tund aega enne avariid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk puhastab maanteed. Pilt on illustratiivne.
Lumesahk puhastab maanteed. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Maanteeameti ida regiooni hooldevaldkonna juht Andres Piibeleht ütles, et õnnetuspaika läbis puisturauto tund aega enne avariid ehk kella 6.35 ajal.

„Samal ajal läbis teelõiku ka teehooldaja patrull ning lõik oli korras ehk vastas seisundinõuetele. Samas sadas pidevalt juurde lörtsi, mis kella 6.30 ja 6.40 vahel muutus vihmaks,“ selgitas Piibeleht. 
Ta lisas, et südaööst kuni kella 7.40ni olid teehooldaja puisturautod seda lõiku läbinud üheksal korral. 
Piibeleht  ütles, et sel teelõigul kehtib seisunditase 3+. „Antud lõigul vastas tee kehtestatud teeseisundi nõuetele. Samas viimase 12 tunni jooksul tõusis õhutemperatuur 12 kraadi  ja maha jõudis sadada nii lund, lörtsi kui ka vihma.“
Piibeleht märkis, et liiklus talvistes oludes toimib partnerluse alusel: ühelt poolt peavad maanteeamet ja teehooldajad seisma võimalikult heade sõidutingimuste eest, teisalt peavad liiklejad sõiduvõtteid kohendama olukordades, kus tee seis ei luba parasjagu suurima kiirusega sõita.
Piibeleht lisas, et teehooldajad jälgivad ööpäev ringi ilmaprognoose ja teeolusid, millest lähtuvalt tehakse ennetavat libedustõrjet ning lume- ja libedusetõrjet.

Täna hommikul kella 7.40 ajal sai häirekeskus teate raskest liiklusõnnetusest Järvamaal Mäo külas Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 94. kilomeetril, kus kokku põrkasid sõiduautod Volkswagen Sharan ja Volkswagen Touareg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles