Galerii: Tallinn-Helsingi tunnelisse pääseb Säreverest

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna ja Helsingi vaheline tunnel on Soome lahe alla kavandatav raudteetunnel, mis ühendaks Soome pealinna Helsingi Eesti pealinna Tallinnaga ning Soome raudteevõrgu tulevase Rail Balticu kaudu Baltimaade ja Kesk-Euroopa raudteevõrguga. Neljapäeval tehti tunneli ehitustöödega algust...Säreveres.

Tegelikult kerkis Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere õppekoha peahoone taha tunnel lumest, sest kool võttis plaani lumelinna ehituse ning teiste lumefiguuride kõrval otsustasid põllumajandustöötaja eriala kursuslased ette just kõnealuse tunneli ehitamise. Et lumelinnakut külastavad inimesed ikka teaksid, millega tegu, maaliti sellel aerosoolvärve appi võttes ka kahe linna nimed.

Lisaks tunnelile kerkisid kooli taha ka traktorit ja autot kujutavad lumefiguurid, aga ka hobune ja istuv mehefiguur. Viimase ehitanud võistkond reetis vaid, et tegemist on Ivari-nimelise mehega, millest võib välja lugeda peent vihjet energeetika ja automaatika ja ehituse eriala juhtõpetaja Ivar Kohjuse aadressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles