Nädalavahetus viib sula ja toob külmakraadid

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talveilm Järvamaal
Talveilm Järvamaal Foto: Dmitri Kotjuh

Kui vahepeal oli mitu päeva sula ning sadas isegi vihma, siis nädalavahetusel läheb ilm jälle jahedamaks. Ka järgmisel nädalal pole ilmateenistuse andmetel sula oodata. Tasub meeles pidada, et teedel on endiselt libeduseoht!

Laupäeval madalrõhkkond kaugeneb. Öö hakul liigub üle Eesti lumepilvi, pärast keskööd on sajupilvi hõredamalt. Puhub mõõdukas läänekaare tuul.

Ilm laupäeva öösel
Ilm laupäeva öösel Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Õhutemperatuur langeb hommikuks -7..-12°C-ni, meretuulega rannikul kuni -4°C. Päeval liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari ja kohatiste lumehoogude võimalus on eelkõige rannikul. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb sisemaal kuni 10, rannikul puhanguti 14, saartel 16 m/s. Tuule tugevnemist põhjustab Botnia lahelt väike osatsüklon, selle lumepilved jõuavad õhtuks saartele ja mandri loodeossa ning liiguvad edasi sisemaa suunas. Õhutemperatuur on -4..-7, saartel ja läänerannikul 0..-3°C.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval liigub loodevoolus üle Eesti madalrõhulohk. Öösel on lumehooge laialdaselt. Puhub tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on 14, rannikul kuni 18 m/s, pärast keskööd pöördub lääne poolt alates loodesse. Päeval on üksikuid lumehooge. Lääne- ja loodetuul päeva peale nõrgeneb. Õhutemperatuur on -3..-8, öö hakul saarte rannikul 0°C lähedal.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Järgmiseks nädalaks lubab riigi ilmateenistus miinuskraade. Mõnel ööl võib temperatuur langeda isegi 15 miinuskraadini. Kohati sajab ka lund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles