Paides on, teeme ka! Põltsamaa hakkab kesklinnaga eksperimenteerima

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide keskväljaku ruumieksperiment.
Paide keskväljaku ruumieksperiment. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Põltsamaa vallavalitsus kaalub mõtet korraldada  suvel kesklinnas asuval Roosisaare nime kandval alal omamoodi ruumieksperiment. Eeskujuks on võetud Paide keskväljaku eksperiment, mida on juba  paar suve edukalt korraldatud.

«Meist mõnekümne kilomeetri kaugusel asuvast Paidest võib aeg-ajalt leida rosinaid, mida maitseks hea meelega isegi. Üks neist on keskväljaku ruumieksperiment. Kuuks ajaks suletakse Paide keskväljak autoliiklusele, sinna paigaldatakse linnamööbel, tassitakse kohale pinksilauad ja pikutamistoolid. Kusagil on koha sisse võtnud väike lugemisnurgake, teises kohas pakutakse kohvi. Sina tuled, heidad seljast pintsaku või lased lõdvaks lipsusõlme, rüüpad kohvi, loed värskeid lehti, teed kaugtööd või kuulad lihtsalt linnahelisid. Stopp! Et seda kõike kogeda, ei peaks ju minema Paidesse. Teeme midagi sarnast ka Põltsamaale!,» kirjutab vallavalitsus Põltsamaa elanikele tehtud üleskutses.

Tuleval suvel jääb Põltsamaa linna sünnipäeva ja lossipäevade vahele täpselt kaks nädalat ning see aeg plaanitaksegi täita Roosisaare ruumieksperimendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles