Vaata Tanel Toomi mängufilmi «Tõde ja õigus» täispikka kinotreilerit

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

20. veebruaril esilinastub Apollo Kino Solarises pidulikult EV100 filmiprogrammi tähtteos, Anton Hansen Tammsaare samanimelise romaani I osal põhinev suurfilm «Tõde ja õigus». Täna ilmus Tanel Toomi lavastatud filmi täispikk treiler. 

Film võeti üles 75 võttepäeval, mis laotusid pooleteise aasta peale ning üles said võetud kõik neli aastaaega: temperatuur kõikus võtteplatsil 20 külmakraadist talvel 30 soojakraadini suvel. Võtetel tegi kaasa 102 nimelist näitlejat, lisaks taustanäitlejad massistseenides. Ekraaniloo eelarve on 2,5 miljonit eurot, millest umbes viiendik kulus dekoratsioonidele.

24 aasta jooksul toimuva tegevustikuga linalugu algab sellest, kui lootusest ja teotahtest pakatav Andres tuleb koos noore abikaasa Krõõdaga võlgu ostetud soisele talukohale uut elu rajama. Vargamäe Mäe talust peab saama koht, mis perekonna eest hoolitseb. Majapidamine nõuab palju tööd ja järjekindlust – algab elukestev võitlus nii looduse ja saatuse kui ka kiusliku naabrimehe Pearu poolt mängitavate vingerpussidega. Kui elukaar jagab Andresele enam kannatusi kui kauaoodatud tulemusi, hakkab mees üha meeleheitlikumalt otsima tõde ja õigust nii kohtust, kõrtsist kui ka Piiblist, tuues oma otsinguil ohvriks perekonna, lähikondlased ja iseenda. Unelm õitsvast ja perekonna eest hoolt kandvast Vargamäest vajub üha sügavamale reaalsuse varju.

Film valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Postimees kannab 20. veebruari esilinastuse punast vaipa üle ka otseülekandena, algusega kell 18 õhtul.

Kinodes näeb filmi alates 22. veebruarist. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Mängufilm «Tõde ja õigus»

Tootja: Allfilm

Stsenarist-režissöör: Tanel Toom

Produtsent: Ivo Felt

Kaasprodutsendid: Armin Karu ja Madis Tüür

Tegevprodutsent: Johanna Trass

Operaator: Rein Kotov

Kunstnik: Jaagup Roomet

Kostüümikunstnik: Kristiina Ago

Jumestuskunstnik: Liisi Roht

Peaosades:

Andres – Priit Loog

Pearu – Priit Võigemast

Krõõt – Maiken Schmidt

Mari – Ester Kuntu

Juss – Simeoni Sundja

Sauna-Madis – Indrek Sammul

Saunaeit – Marika Vaarik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles