Järva-Madise elanikud koguvad endise Albu vallamaja müümise vastu allkirju

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Madise vallamaja
Järva-Madise vallamaja Foto: Dmitri Kotjuh

Järva-Madise külaelanikud on otsustanud algatada petitisiooni, et endist Albu vallamaja enda valdusesse saada.

Veidi rohkem kui nädalapäevad tagasi kirjutas Järva Teataja, et Järva vald kaalub Järva-Madisel asuva endise Albu vallamaja müümist. Hoonest on huvitatud Kvatro kinnisvarahalduse OÜ, kes sooviks sinna rajada koolituskeskuse. Järva vallavanem Rait Pihelgas ütles, et vald ei kavatse otsust uisapäisa langetada ning kindlasti võetakse arvesse külaelanike arvamust.

Pühapäeval. 27. jaanuaril toimus järjekordne Järva-Madise külaseltsi koosolek, kus oli muuhulgas taas arutlusel ka kunagise Albu vallamaja saatus. Külaelanikud on seda meelt, et hoone peaks kindlasti jääma kohaliku kogukonna kasutusse. Selle müümisele on nad kategooriliselt vastu, mistõttu algatasid ka petitsiooni.

"Erakätesse minnes jääb ajalooline hoone kogukonnale suletuks ning muutub võimatuks kohaliku elu tippsündmusteks kujunenud traditsioonide (Tammsaare kirjanduspreemia väljakuulutamine vallamaja hoone trepilt, Tammsaare rahvamatka avamine jt) jätkumine ning uute loomine. Eesti ühe tuntuma ja hinnatuma kirjaniku ausammas ja endine Albu vallamaja on puutumatu tervik," seisab petitsioonis.

Petitsiooni saab näha SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles