Raamatukogu ootab prõmmile

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luuleprõmm viib noored luulega kokku.
Luuleprõmm viib noored luulega kokku. Foto: Arvo Meeks

Et tuua luulet noortele lähemale, toimub juba mitmendat aastat Eestis luulevõistlus Noorte Luuleprõmm. 

30. jaanuaril leiab Järvamaa keskraamatukogus aset Noorte Luuleprõmmi maakondlik eelvoor.

Keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja selgitas, et sõna luuleprõmm tuleneb inglise keelsest väljendist poetry slam, mis sai alguse 1984 a. Chicagos. Nüüdseks on slämmimine levinud üle kogu maailma.

Luuleprõmm on Kiristaja selgitust mööda luulevõistlus, kus noored esitavad enda loomingut. Iga etteaste jaoks on aega kolm minutit ja kasutada võib vaid enda häält. Esindatud on kolm vanusegruppi: kuni 11-aastased, 12 – 15-aastased ja 16 – 20aastased.

Iga vanusegrupi edukaim pääseb edasi vabariiklikule Noorte Luuleprõmm 2019 võistlusele, mis toimub 8. veebruaril haridusmessil Intellektika Tartu näituste messikeskuses. 

Kiristaja märkis, et võistlejaid hindab žürii ja publik. «Selleks, et selgitada välja meie maakonna parimad, ootame kõiki huvilisi Järvamaa keskraamatukokku maakondliku eelvooru publikuks ja hindajaks 30. jaanuaril kell 13.00,» kutsus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles