Päästeameti inspektorid kontrollivad kortermajade tuleohutust

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleohutus
Tuleohutus Foto: Margus Ansu / Postimees

Järgmisel nädalal kontrollib päästeamet kogu Eestis tuleohutusnõuete täitmist kortermajade ühiskasutatavatel pindadel. Nendele kehtestatud lihtsate ohutusnõuete järgimisega saab iga hoolas majaelanik iga päev enda ja oma naabrite turvalisuse eest seista.

Tuleohutusnõuded korteris:

  • Igas kodus peab olema vähemalt üks nõuetekohaselt lakke kinnitatud töökorras suitsuandur. Tahke- või gaasiküttega eluruumi paigalda lisakaitseks vingugaasiandur. Suitsandur mürgist vingugaasi ei tuvasta, sest see on nähtamatu ja lõhnatu.
  • Kontrolli ja puhasta regulaarselt küttesüsteeme. Hooldatud küttesüsteem on ohutu, annab paremini sooja, kulutab vähem kütust ja peab kauem vastu.
  • Korteri välisuks või majast väljapääs peab olema seestpoolt lihtsasti ja soovitatav ilma võtmeta avatav, et tulekahju korral igaüks ruumidest kiiresti välja saaks.

Tuleohutusnõuded kortermaja ühiskasutataval pinnal:

  • Hoidke kortermaja ühiskasutatavad väljumisteed, koridorid ja trepikojad, takistustest vabad. Trepikoda on ehitatud vastava laiusega just seepärast, et ohuolukorras oleks kõigil majaelanikel võimalik korraga ohutult väljuda.
  • Väljumisteele jäävad uksed peavad olema võtmeta avatavad. Välja peab saama ka juhul, kui tulekahju või muu õnnetuse eest pagedes võtmed maha jäävad.
  • Trepikotta avanev keldriuks peab olema tuletõkkeuks, mis keldritulekahju korral takistab suitsu ja tule leviku trepikotta. Kui tulekahjusuits ja -kuumus trepikotta levib, siis jääb majarahvas oma korteritesse lõksu ega pääse välja.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles