Järvakad toob juristilt nõu küsima ennekõike perekonnaõigus

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigusabi süsteem lonkab endiselt, häid lahendusi selle päästmiseks ei ole.
Õigusabi süsteem lonkab endiselt, häid lahendusi selle päästmiseks ei ole. Foto: Caro / Westermann

Eesti Õigusbüroo ja justiitsministeeriumiga  pakuvad tasuta ja soodustingimustel õigusabi Eestis elavatele inimestele. Möödunud aastal abistati selle projekti käigus 8300 inimest  ning keskmine nõustamisaeg ühe inimese kohta oli 2,2 tundi, mis tähendab, et keskmiselt tuli oma mure murdmise eest tasuda alla 10 euro. Õigusbüroo on 1,8 aasta jooksul abistanud 15 000 inimest ja jätkab sama projektiga inimeste abistamist ka tänavu.

Kõige rohkem abistati 2018. aastal inimesi perekonnaõigusega seonduvates küsimustes (2800 korral), napilt sama palju tuli lahendada  võlaõigusega seonduvaid probleeme (2700). Lisaks olid paljud pöördumised seotud tööõiguse, pärimisõiguse, asjaõiguse ja täitemenetlusega.

Õigusbüroo kommunikatsioonijuht Rain Porss selgitas, et  Paides kontor andis 2018. aastal juriidilist abi (tasuta ja soodustingimustel) 255 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles