Eesti kaitseväelastega Malis: kui menüüst suppi ka leiaks, siis ei tunneks millestki puudust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodust kaugel, Aafrikas, Malis asuvas Gao sõjaväebaasis teenib Eesti jalaväerühm Estpla-28. Järva Teataja oli kohapeal uudistamas. 

Türilt pärit nooremveebel Janek Pent pidas igapäevaseid elutingimusi headeks. „On olemas söökla, sportimisvõimalused- kõik vajalik on olemas,“ kinnitas ta.

„Söökla on täiesti tasemel ning toidu üle nuriseda küll ei saa. On olemas soe toit, enamjaolt makaronid, riis ja erinevad lihakastmed, samuti ka külmlett ehk kõhu täisaamisega muret ei ole. Ainus asi, millest mina isiklikult siin puudust tunnen, on supid.“

Vaata edasi videost!

Operatsioon Barkhane

Eesti osaleb Prantsusmaa juhitud operatsioonil Barkhane alates eelmise aasta augustist.

Hetkel moodustavad Eesti kontingendi kodust kaugel, kuumas, kummalises ja rahutus Aafrika riigis Malis valdavalt Scoutspataljoni C-kompanii sõdurid. Tasub märkimist, et ligi poolesajast Gao sõjaväebaasist teenivast eestlasest viis on Järvamaa taustaga. Viiest neli teenib ühes jaos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles