Algas registreerimine avatud talude päevale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev Järvamaal.
Avatud talude päev Järvamaal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänasest avanes avatud registreerimine avatud talude päevale, mis toimub 21. juulil juba viiendat korda.

Avatud talude päeva projektijuht Kertu Kärk Maaeluministeeriumist märkis, et paljud talud on avaldanud soovi avada oma uksed terveks nädalavahetuseks ning sellest valikust tuleb registreerides kindlasti teada anda. «Samas tuleb meeles pidada, et avatud talude päeva põhipäev on 21. juulil ning sel päeval peaksid külalisi vastu võtma kõik registreerunud talud,» rõhutas ta.

Maaeluminister Tarmo Tamm avaldas heameelt, et avatud talude päev on nii populaarseks kujunenud. «See näitab, et selline üritus on eestlastele vajalik. Paljud tunnevad puudust kohaliku toidu ostmise võimalusest ning ei aimagi, et läheduses on mitu talu, kes seda pakuvad,» sõnas ta.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Vahur Tõnissoo lisas, et avatud talude päev on hea viis inimeste harimiseks. «Loodetavasti leidub ka sel aastal rohkelt põllumehi, kes on valmis oma külalistele selgitama, kuidas kasvatatakse vilja ja karja ning miks tuleb põldudel tõrjuda kahjureid või taimehaigusi,» lausus ta.

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine registreerida avatud talude veebilehel. Registreerumine lõpeb 1. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles