Paides viiakse läbi teraapiakoerte sobivushindamine

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer. Pilt on illustratiivne ja antud loom pole uudisega seotud.
Koer. Pilt on illustratiivne ja antud loom pole uudisega seotud. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval toimub Paide noortekeskuses teraapiakoerte sobivushindamine. Kui sobivad koerad leitakse, on võimalik, et Paides hakkab varsti tegutsema päris oma teraapiakoer, keda siin varem olnud ei ole.

Üritust viib läbi Eesti abi- ja teraapiakoerte ühing. Katsete käigus vaadatakse koera iseloomu sobivust töötamaks erinevates koeri kaasavates sekkumistes. Sobivushindamise eesmärgiks on võimalikult mahuka info kogumine koera kohta. Vaadatakse koera reaktsioone erinevatele ärrititele (heli, puudutused jms) ja ootamatutele olukordadele ning koera ja koerajuhi omavahelist koostööd.

Teraapiakoerte sobivushindamisele on oodatud terved, täisealised sotsiaalsed ja sõbralikud (mistahes tõust) koerad ning nende inimesed, kes sooviksid panustada kogukonda ja töötada inimestega.

Samuti on oodatud õpetajad, rehabilitatsiooni- või sotsiaalvaldkonna spetsialistid, kes sooviksid tulevikus oma töösse kaasata enda koera.

Küsimuste korral saab helistada infonumbrile: 53610919

Rohkem infot ürituse kohta leiab Facebookist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles