Paidet peetakse üleujutuse riskiga piirkonnaks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus. Pilt on illustratiivne.
Üleujutus. Pilt on illustratiivne. Foto: Teet Suur

Keskkonnaminister Siim Kiisler kinnitas üleujutusega seotud riskide ajakohastatud hinnangu, millega määrati riskipiirkonnad ja kuhu lisandusid Sindi linn ja Raasiku alevik. Ajakohastatud hinnangu koostamiseks analüüsiti eelnevalt viimase kuue aasta üleujutusi. Teiste kohtade seas on nimistus ka Paide linn ja ennekõike selle Pärnu jõe ning tehisjärveäärne piirkond.

„Üleujutusi alati ära hoida ei saa, kuid on võimalik planeerimisega ennetada. Sa kas lihtsalt ei ehita üleujutuse piirkonda või ehitad nii, et üleujutus sind võimalikult vähe mõjutaks,“ lausus keskkonnaminister Siim Kiisler.

Veeosakonna peaspetsialisti Agne Aruväli sõnul liideti ajakohastatud hinnangus osa kehtivaid riskipiirkondasid üheks (nt Pärnu linn ja Audru valla Papsaare tiheasutusala) ning määrati kaks uut riskipiirkonda - Sindi linn ja Raasiku alevik. Kokku tuvastati 16 olulist riskipiirkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles