Eesti jalaväerühmal Malis täitus pool teenistusajast

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali
Mali Foto: Eesti Kaitsevägi

Eesti jalaväerühmal Malis täitus pool teenistusajast. Operatsioonil Barkhane teenivad Eesti jalaväerühma Estpla-28 kaitseväelased patrullisid kolmes Gao linnaosas, kus vesteldi kohalike elanikega ning tutvuti linna eluoluga.

 

„Kohalikud on viimase kuue kuu jooksul eestlaste kohaloluga harjunud ning nende meelestatus on positiivne,“ ütles rühmaülem nooremleitnant Mart Voolaid.

Novembri lõpust Malis teenival jalaväerühmal Estpla-28 on lisaks patrullidele tulnud mehitada ka baasi pääslaid ja julgestusposte. Samuti on rühm mitmeid kordi olnud kiirreageerimisvalmiduses. Üksus on oma neljakuulise missiooniga jõudnud poole peale. „Rühm on oma ülesannetega professionaalselt hakkama saanud ja olen meestega rahul,“ lausus nooremleitnant  Voolaid.

Operatsioon Barkhane on Prantsusmaa juhitav mässutõrjeoperatsioon Saheli piirkonnas, mille eesmärk on toetada viie riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ning tõkestada ka Euroopa-suunalist ebaseaduslikku immigratsiooni ja inimkaubandust. Eestlaste ülesanne Malis on Gao linnas asuva Prantsusmaa välibaasi ja selle lähiümbruse julgeoleku tagamine. Eesti üksused osalevad operatsioonis alates möödunud aasta augustist.

Vaata rohkem pilte siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles